• Print

La Unitat de Registre del Càncer de l’ICO Girona participa en un estudi de la Red Española de Registros de Cáncer

Els resultats d’aquest estudi han estat publicats a la revista ‘Clinical Translational Oncology’ i no només dóna les dades de la supervivència en càncer a l’estat espanyol, sinó que també fa una comparativa per conèixer la seva evolució en el temps.

21/07/2017 09:07
Logo REDASCAN

L’investigador del Registre del Càncer de l’ICO Girona, Rafel Marcos, ha participat en un estudi que ha estat presentat per la Red Española de Registros del Cáncer (REDESCAN) que dóna les dades de supervivència del càncer a l’estat espanyol, la seva evolució i que també fa una comparativa amb altres països europeus.

En l’estudi, que ha estat publicat a la revista ‘Clinical Translational Oncology’, hi han participat les nou regions de l’estat que, en l’actualitat, tenen un registre poblacional del càncer (País Basc, Navarra, Conca, Girona i Tarragona, Castelló, Albacete, Murcia i Granada), i es mostren tots els casos de càncer diagnosticats entre el 1995 i el 2007 (260.000 en total) i als que se’ls hi ha fet un seguiment per estudiar el seu pronòstic.

Així doncs, s’ha pogut veure que, als cinc anys de diagnòstic, la taxa de supervivència més baixa es dóna en el càncer de pàncreas i esòfag (menys del 10%), i la més alta en el melanoma cutani i el de tiroides (superiors al 80%). O que el càncer de testicle aconsegueix una supervivència del 95% però sobretot, el que ha posat en evidència aquest estudi, és que la supervivència en càncer a l’estat espanyol està millorant i se situa entre la mitjana europea.

Podeu consultar l’estudi en el següent enllaç.