• Imprimeix

Segona opinió

2.4_Segona_opinio_medica

Els ciutadans tenen dret a obtenir una segona opinió mèdica sobre la seva malaltia, tal com garanteix el decret 125/2007 del Parlament de Catalunya.

La segona opinió mèdica és l’avaluació clínica realitzada a partir de la informació mèdica procedent d’un metge especialista, que consta de l’estudi diagnòstic i de la proposta de tractament. Podeu trobar-ne més informació a l'enllaç.

L’Institut Català d’Oncologia (ICO) és un dels centres de referència per realitzar una segona opinió mèdica en cas de malaltia oncològica.

Qualsevol persona assegurada pel sistema sanitari català (Servei Català de la Salut) que es visiti a un hospital de la xarxa pública catalana i que pateixi una malaltia oncològica pot demanar una segona opinió mèdica al nostre centre.

El pacient ha de tenir un diagnòstic confirmat de malaltia oncològica i una proposta de tractament del seu especialista o equip oncològic.

Per sol·licitar una segona opinió mèdica al nostre centre, el pacient s’ha de dirigir a la Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’hospital on es visita, on l’informaran del procediment administratiu requerit i l’ajudaran a tramitar la sol·licitud.

La Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’hospital on es visita el pacient s’encarregarà de recopilar la informació necessària (informe d’assistència mèdica, altra documentació pertinent) i d’enviar-la d’acord amb el procediment administratiu establert.

L’avaluació mèdica es realitzarà sense programar visita presencial ni exploracions complementàries. S’enviarà un informe de resposta de segona opinió mèdica al sol·licitant i al seu hospital de referència. En cas que no hi hagi prou informació, s’indicarà a l’informe.

La visita presencial per a la segona opinió mèdica es realitzarà d’acord amb el criteri de l’especialista que ha de fer l’avaluació.

En cas que la segona opinió mèdica coincideixi amb el diagnòstic i/o tractament inicials, es continuarà rebent l’assistència sanitària al centre on el pacient es visita normalment.

Per contra, si la segona opinió mèdica ofereix un diagnòstic i/o tractament diferents i el pacient opta per aquesta opció, l’assistència sanitària es podrà rebre tant al centre que atén al pacient normalment –si està disposat a fer-ho–, com a l’ICO.

Unitat d’Atenció al Ciutadà

ICO Hospitalet
Unitat d’Atenció al Ciutadà, situada a la primera planta de l’edifici principal de l’Hospital Duran i Reynals
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9:00 a 14:00 hores/dimarts i dijous  de 9:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 16:30 hores (no festius)
Telèfon: 932 607 780 (disposa de contestador automàtic)

ICO Girona
Unitat d’Atenció al Ciutadà, situada al soterrani de l’edifici ICO a l’Hospital Doctor Josep Trueta
Horari: de 8.00 a 15.00 hores de dilluns a divendres (no festius)
Telèfon: 972 222 158 (disposa de contestador automàtic)

ICO Badalona
Unitat d’Atenció al Ciutadà, situada a la 3a planta de l’edifici de Maternal de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol
Horari: de 9.00 a 15.00 hores de dilluns a divendres (no festius)
Telèfon: 934 978 417

Data d'actualització:  24.10.2011