• Imprimeix

ICO Girona

En aquest apartat podeu consultar la informació d'acollida referent a l'ICO de Girona. Aquesta informació us serà d'utilitat abans de venir a visitar-vos al nostre centre.

Aquí trobareu la Guia d'acollida a la ciutadania del centre ICO de Girona

Consultes Externes és l’espai on sereu atès personalment per un especialista que farà el seguiment del vostre cas.

Si veniu per primera vegada a les nuestres consultes, us heu de dirigir directamente al punt de programación que us hagin indicat: segon pis de l'edifici de l'hospital o planta baixa de l'edifici ICO.

Si veniu per visites de control i/o de tractament, heu de passar directament la vostra targeta sanitària pel caixer que trobareu a l'entrada de la zona on sereu atesos. Abans de sortir de les nostres instal·lacions, si necessiteu informació addicional o algun aclariment, no dubteu en dirigir-vos al nuestre personal.

Documents necessaris per a la visita

Heu de portar: el DNI i la targeta sanitària del CatSalut.

Per a la primera visita és necessari que porteu tots els documents relacionats amb la vostra malaltia actual i d’altres problemes de salut que hagueu pogut patir anteriorment (analítiques, radiografies, TAC, biòpsies, etc.).

Si residiu en una altra Comunitat Autònoma i voleu ser visitat al nostre centre, el Servei de Salut de la vostra Comunitat Autònoma ha d’autoritzar l’assistència aquí.

Si la vostra assistència és a través de mútua o d’assegurança privada, heu de portar l’autorització corresponent i el talonari propi de prescripció farmacèutica (receptes), si la mútua ho requereix.

A la primera visita us lliurarem una targeta de programació que heu de portar a les visites posteriors.

Recomanacions

Porteu sempre la targeta sanitària.

Us recomanem que vingueu amb un sol acompanyant.

Intenteu identificar el familiar o persona que actua com a referent/interlocutor per rebre informació, a part de vosaltres mateixos, ja que la comunicació millora molt si es fa sempre a través de les mateixes persones.

Intenteu venir com a màxim amb 15 minuts d’antelació de l’hora de la cita per estalviar-vos esperes innecessàries.

Intenteu que el telèfon mòbil estigui en silenci o en volum baix quan estigueu a l’àrea de tractament.

Si necessiteu un justificant per demostrar que us heu visitat, sol·liciteu-lo al personal administratiu.

Si necessiteu un informe mèdic, sol·liciteu-lo al personal administratiu de la consulta on us visiteu normalment

Avís

Si no podeu venir el dia que teniu programat, si us plau truqueu-nos per comunicar-nos-ho.

Telèfons:
Programació Consultes Externes: 972 940 245
Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 21.30 hores

Els tractaments de quimioteràpia s’administren, en la seva majoria, mitjançant sessions ambulatòries a l’hospital de dia, situat a l’entrada principal de l’edifici ICO. Un equip de professionals abordaran el vostre cas de manera individualitzada i amb caràcter interdisciplinari des de l’inici del tractament.

Programació
El punt de programació està situat a l’entrada de la planta baixa de l’edifici principal. Quan arribeu per realitzar una sessió a l’hospital de dia o per visita mèdica, passeu la vostra targeta sanitària pel lector de codi de barres situat a l’entrada de l’edifici. Seguiu les instruccions que us indiqui la pantalla. Per qualsevol problema o dubte, dirigiu-vos al centre de programació. Després de la visita mèdica no oblideu passar pel punt de programació per tal que es planifiquin les properes cites i l’hora d’administració del tractament. En alguns casos, l’administració del tractament es podrà programar pel mateix dia. En altres casos es planificarà pel dia següent.

Controls analítics
Durant el procés de tractament de quimioteràpia s’aniran realitzant controls analítics. Aquestes analítiques han de ser molt properes al dia del tractament, a ser possible el mateix dia o el dia anterior.

Les extraccions de sang es realitzaran al vostre centre d’atenció primària. El personal administratiu us entregarà i us indicarà el dia de l’extracció. Us haureu de posar en contacte amb el centre d’atenció primària per tal de programar l’extracció. En algun cas, l’extracció de sang es realitzarà a l’hospital de dia, el mateix dia de tractament. L’horari d’extraccions de sang és de 8:00h a 9:00h.

Controls mèdics i sessions de tractaments
Si teniu algun dubte sobre l’evolució de la vostra malaltia, el nombre de tractaments o altres medicaments, no oblideu consultar-ho durant la visita amb el vostre metge. El vostre metge, o algun membre del seu equip, us anirà visitant després del dia de tractament. Us realitzarà una anàlisi i visita, i si així ho considera , es programarà el proper tractament a l’Hospital de Dia. Un cop acabades les sessions de tractament se us informarà dels controls mèdics a seguir a Consultes Externes.

Sessions de tractament
Professionals experts d’infermeria seran els responsables de l’administració dels tractaments prescrits pel vostre equip mèdic, així com de la prevenció, valoració i avaluació del vostre estat de salut i la planificació de les cures d’infermeria necessàries.

Consulta d’Infermeria
El mateix dia que el vostre metge indica tractament us derivarà a la consulta d’infermeria de l’hospital de dia per tal de gestionar el vostre cas de manera interdisciplinària i individualitzada. D’aquesta manera es podran preveure els problemes que podreu presentar, planificar un pla de cures i, si és necessari, derivar-vos a d’altres professionals. La infermera responsable de la consulta d’infermeria serà el vostre referent per a qualsevol consulta o problema relacionat amb el tractament.

Sala d'espera
La sala d’espera de l’Hospital de dia està situada a l’entrada de l’edifici de l’ICO. Serà el lloc on us haureu d’esperar per la visita mèdica i les sessions d’hospital de dia. Un sistema de megafonia us indicarà el lloc on us haureu de dirigir. Les consultes mèdiques se situen a la planta del soterrani. Per accedir-hi ho podeu fer per l’ascensor, situat a la planta baixa, o per les escales. Si necessiteu ajuda per desplaçar-vos, indiqueu- ho al centre de programació.

Recomanacions
Porteu sempre la targeta sanitària i la targeta de programació. Si la vostra assistència és a través de mútua o assegurança privada, heu de portar l’autorització corresponent i el talonari propi de prescripció farmacèutica(receptes), si la mútua ho requereix.

Us recomanem que vingueu amb un sol acompanyant.

Procureu identificar el familiar o persona que actuï com a referent/interloculor, a part de vostè si així ho considereu adient, per a rebre informació ja que la comunicació millora molt si sempre es fa a través de les mateixes persones.

Procureu venir com a màxim 15 minuts abans de l’hora de citació per estalviar-os esperes innecessàries.

Procureu que el telèfon mòbil estigui en silenci o en volum baix quan estigueu a l’àrea de tractament.

Si necessiteu un justificant conforme us heu visitat sol·liciteu-lo al personal administratiu.

Si necessiteu un informe mèdic, sol·liciteu-lo al personal administratiu de la consulta on us visiteu normalment.

Contacteu
Telèfon de programació d'Hospital de Dia: 972 426 035
Horari: de dilluns a divendres de 8:00 h a 21:30 h

Aquí trobareu la informació sobre l'Hospitalització a l'ICO Girona

Aquí trobareu la informació sobre el Servei d'Oncologia Radioteràpica a l'ICO Girona

Per a qualsevol consulta, dubte, suggeriment o queixa, us podeu adreçar a la Unitat d’Atenció al Ciutadà, on us atendran de manera personalitzada i confidencial.

A les diferents àrees del nostre centre trobareu fulls de suggeriments i de reclamacions, així com les bústies on dipositar-los en cas que no pugueu presentar-los personalment.

També hi trobareu informació sobre:

  • Programa de Segona Opinió Mèdica
  • Document de Voluntats Anticipades
  • Transport

Horari: de 8.00 a 15.00 hores de dilluns a divendres (no festius)

Telèfon: 972 225 158 (disposa de contestador automàtic)

La Unitat d’Atenció al Ciutadà està situada a l'entrada de l’edifici ICO, a l’Hospital Doctor Josep Trueta.

El càncer és una malaltia complexa, per això programem sessions informatives que us poden ser útils per conèixer millor la malaltia, els seus efectes i els seus tractaments. Els temes que s’hi tracten, així com el calendari de les sessions, els trobareu als fulls informatius que estan repartits als expositors d’informació ubicats a les sales d’espera.

Informació relacionada

L’ICO investiga per millorar el tractament del càncer, per això és possible que en algun moment de la vostra atenció se us ofereixi participar en un assaig clínic per provar l’eficàcia d’un nou medicament o en algun altre projecte d’investigació.

La finalitat d’aquesta participació, a més de beneficiar-vos, és ajudar persones que en un futur presentin la mateixa malaltia i que necessitin tractament. Heu de tenir en compte que els tractaments actuals hi són perquè s’han desenvolupat gràcies a la generosa participació d’altres pacients en assaigs clínics. La participació sempre és voluntària i el vostre consentiment per escrit després de rebre tota la informació que desitgeu és un requeriment indispensable. La investigació clínica amb pacients està rigorosament regulada per la legislació vigent i directament controlada per un Comitè Ètic. Actualment l’ICO participa en més de 400 assaigs clínics.

Informació relacionada

Si teniu qualsevol tipus de problema familiar, laboral o social relacionat amb la vostra malaltia, us podeu adreçar a la Unitat de Treball Social, que està situada a la 4a planta.

Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores

Telèfon: 972 225 158 (disposa de contestador automàtic)

D’acord amb allò que estableix la llei, us recordem que NO ES POT FUMAR a cap lloc de l’hospital. El centre disposa d’un PROGRAMA DE DESHABITUACIÓ DEL TABAC. Si hi esteu interessats, pregunteu-ho a qualsevol dels professionals que us atenen a les nostres consultes.

Data d'actualització:  26.10.2011