• Imprimeix

Acollida

COM VISITAR-SE A L’ICO
L’Institut Català d’Oncologia és un centre públic del Servei Català de la Salut. Per visitar-se a la nostra institució, heu de ser:
- Enviat pel vostre metge de capçalera o l’especialista de l’ambulatori
- Enviat per un especialista o des del servei d’urgències de l’hospital general (Hospital de Bellvitge, Hospital Germans Trias i Pujol o Hospital Doctor Josep Trueta)
- Enviat des d’un hospital comarcal de la nostra àrea de referència


DOCUMENTS NECESSARIS PER A LA VISITA
- A la primera visita heu de portar tots aquells documents relacionats amb la vostra malaltia i altres problemes de salut que hagueu patit anteriorment (analítiques, radiografies, TAC, biòpsies...)
- Si residiu en una altra Comunitat Autònoma i voleu visitar-vos al nostre centre, el Servei de Salut de la vostra Comunitat Autònoma ha d’autoritzar la vostra assistència al nostre centre.
- També heu de portar el DNI i la targeta sanitària del CatSalut.
- Si teniu un altra tipus d’assegurança mèdica, heu de portar l’autorització corresponent per a la vostra atenció.

 

LA PERSONA, PROTAGONISTA
A l’ICO ens preocupa la persona en el seu conjunt. Per això, la nostra activitat s’orienta a tenir cura del pacient i dels seus familiars durant tot el procés de la malaltia.
Treballem des de la prevenció fins a les cures pal·liatives, passant pel diagnòstic i el tractament, i disposem de serveis de suport psicològic, de treball social, de fisioteràpia i d’educació sanitària.


EN ARRIBAR: QUÈ PUC ESPERAR

Arribareu a l’ICO per confirmar o per descartar l’existència d’un tumor o per iniciar el tractament en cas que ja hagueu estat diagnosticat. Els nostres professionals us informaran en tot moment dels passos que cal seguir en cada cas. No dubteu a adreçar-vos a ells si hi ha alguna cosa que no enteneu o algun problema que us inquieta.


TINDREU MÉS D'UN METGE
Malgrat que tindreu assignat un metge responsable del vostre cas, normalment un grup més ampli de professionals vetllarà perquè rebeu el millor tractament possible. Aquest grup de professionals treballen en equip i coneixen bé el vostre cas. En algun moment, doncs, us pot atendre un metge diferent de l’habitual. D’altra banda, l’ICO és un hospital universitari on es formen metges especialistes en oncologia. No us sorpreneu, per tant, si un dia us visita un metge resident (sempre sota supervisió).


Accediu al vostre centre ICO (de l'Hospitalet, Girona o Badalona) per obtenir informació bàsica d'acollida de cadascún dels centres.