• Imprimeix

10 de novembre, Dia Mundial dels Tumors Neuroendocrins (TNEs)

Impulsada per l’Associació de Pacients amb Tumors Neuroendocrins, NET Espanya, i amb la col·laboració del laboratori farmacèutic IPSEN Pharma es porta a terme, per segon any consecutiu, una campanya a de sensibilització que pretén informar a la societat sobre la realitat dels tumors neuroendocrins.

10/11/2017 09:11
Zebra TNE

Amb l’objectiu de difondre i sensibilitzar a la societat i a les institucions sobre la realitat dels tumors neuroendocrins, l’Associació de Pacients amb Tumors Neuroendocrins Net Espanya, i amb la col·laboració del laboratori farmacèutic IPSE Pharma, han desenvolupat la campanya de sensibilització “Ayúdanos a dar visibilidad de los tumores neuroendocrinos” que es va posar en marxa l’any passat per primer cop i en la que ja hi va participar l’ICO.

Un total de 21 hospitals de diferents zones de l’estat espanyol, han col·locat a les seves instal·lacions la figura d’una zebra -de mida real- símbol que representa aquests tipus de malalties. A més, l’ICO l’Hospitalet juntament amb l’Hospital La Paz de Madrid han portat a terme una activitat de ‘teambuilding’ entre professionals sanitaris, pacients i voluntaris d’IPSEN en la que han pintat, amb diferents colors, i ratlles d’una zebra de grans dimensions amb l’ajuda i la participació d’un equip expert en graffitis.

Els hospitals que s’han adherit aquest any a la campanya a nivell català són l'ICO, l'Hospital del Mar, l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Els Tumors Neuroendocrins (TNEs)
Segons NET Espanya prop de 2.000 pacients són diagnosticats cada any a l’estat espanyol. A nivell mundial, i segons les dades del Grup Espanyol de Tumors Neuroendocrins (GETNE), aquest tipus de tumor afecta a 6 de cada 100.000 habitants. Tot i la seva baixa incidència, es tracta d’una malaltia de llarga supervivència amb una prevalença significativa. “Actualment el tractament ideal i l’únic potencialment curatiu és el tractament quirúrgic, no obstant, la tasa de curació dependrà de l’estadi en que es trobi la malaltia” ha puntualitzat l’oncòleg de la Unitat de Tumors Neuroendocrins de l’ICO l’Hospitalet, Àlex Teulé.