• Imprimeix

L’ICO participa en un estudi que demostra que tres cafès al dia redueix la mortalitat prematura d’entre un 8% a un 18%

El cap de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO, Antoni Agudo, ha estat coautor d’aquest anàlisi que ha estat realitzat a mig milió de persones, d’una desena de països europeus, durant 16 anys.

13/07/2017 09:07
Cafès

Beure tres cafès, o més, al dia pot reduir la mortalitat prematura fins un 18% en homes i un 8% en dones segons un estudi que ha estat realitzat per investigadors de l’Organització Mundial de la Salut i en la que hi participat l’Institut Català d’Oncologia. El cap de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO, Antoni Agudo, ha estat el coautor d’aquest exhaustiu anàlisi que s’ha realitzat a 520.000 persones, d’una desena de diferents països europeus, i que han estat analitzats durant 16 anys.

Segons els resultats obtinguts, s’associa el consum de tant sol un cafè diari amb una reducció de la mortalitat prematura del 3% en homes i de l’1% en dones. Disminueix la mortalitat per a totes les causes però, sobretot, per malalties cardiovasculars i del sistema digestiu.

Estudis anteriors contradictoris
L’any 1991 l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC) va definir el cafè com un “possible producte cancerigen pels essers humans” i insinuava un vincle amb el càncer de pàncreas. Però l’any passat l’OMS va negar aquesta sospita després de valorar més de 1.000 estudis i va concloure que no hi havia proves de què el cafè fos un producte cancerigen.

Ara aquest nou estudi, que ha estat finançat per la Unió Europea, suggereix efectes beneficiosos per a la salut. Un segon estudi, realitzat a uns 185.000 nord-americans de diverses ètnies, i també durant 16 anys, arriba a conclusions similars i, ambdós estudis, s’han publicat a la revista especialitzada ‘Annals of Internal Medicine’.

Podeu consultar l'estudi en aquest enllaç