• Imprimeix

La Unitat de Control del Tabac de l’ICO participa en una sessió informativa sobre tabaquisme al Parlament de Catalunya

Un grup d'experts en tabaquisme van comparèixer davant la Comissió de Salut per posar-los al dia de diferents aspectes de la prevenció,el control i el tractament del tabaquisme i van incloure també propostes concretes per avançar en aquest procés.

16/06/2017 09:06
Tabac al parlament

El passat dijous, 8 de juny, un grup d’experts en tabaquisme entre els que es trobaven, Esteve Fernández i Cristina Martinez, de la Unitat de Control del Tabac de l’ICO, van participar en una xerrada informativa sobre tabaquisme al Parlament de Catalunya. Durant la compareixença davant la Comissió de Salut del Parlament es va poder parlar de prevenció, control, tractament del tabaquisme i van incloure propostes concretes per avançar en aquest procés.

Tots els experts presents en l’acte van coincidir en la necessitat d’impulsar mesures legislatives que vagin més enllà de les actuals lleis espanyoles de control del tabac i de la llei catalana de drogodependències. En aquest sentit entre les propostes que en aquests moments hi ha cal destacar:

-Estendre la legislació d’espais sense fum per augmentar la protecció de menors, en espais semioberts o semitancats (mercats a l’aire lliure, centres comercials, parades d’autobusos...), en campus universitaris, platges i piscines...

-Potenciar campanyes generals de prevenció al tabaquisme, promoure la recerca sobre prevenció i control del tabaquisme, equiparar la cigarreta electrònica i altres formes de consum del tabac, millorar el compliment de la legislació en terrasses i vehicles, avançar en mesures fiscals per augmentar els preus del tabac, adoptar l’empaquetat o envasat neutre (genèric) per a tots els productes del tabac.

Podeu veure les intervencions, en el següent enllaç.