• Imprimeix

L’ICO participa activament en el congrés de les dues societats que se celebra a Girona

El 5è Congrés Conjunt de la Societat Espanyola de Física Mèdica (SEFM) i la Societat Espanyola de Protecció Radiològica (SEPR) és un esdeveniment de referència de les dues societats científiques dins l’especialitat de radiofísica hospitalària, així com de la indústria nuclear i de la resta d’àrees en que s’utilitzen radiacions ionitzants amb una participació de més de 600 professionals arribats d’arreu de l’estat espanyol.

12/06/2017 11:06
Congrés Girona

Ahir, 13 de juny, es va inaugurar al Palau de Congressos de la ciutat de Girona el 5è Congrés Conjunt de la Societat Espanyola de Física Mèdica (SEFM) i la Societat Espanyola de Protecció Radiològica (SEPR) que es clausurà el proper 16 de juny i que té com a lema ‘La radiació: progrés i salut’. En aquest congrés, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) hi participa molt activament, tant des de la vessant organitzativa, en la contribució científica, en la participació de diversos professionals de la institució i també en la vessant institucional ja que la seva directora general, Candela Calle, estarà present a la taula inaugural.

Un congrés nacional amb projecció internacional

Aquest congrés és un esdeveniment de referència de les societats científiques de l’especialitat de radiofísica hospitalària, així com de la indústria nuclear i la resta d’àrees en que s’utilitzen radiacions ionitzants. En aquesta ocasió hi assistiran més de 600 congressistes arribats d’arreu de l’estat espanyol i comptarà amb 24 ‘stands’ i un total de 30 empreses col·laboradores. Dins del congrés es celebrarà també un simposi específic per tècnics dosimetristes.

El programa científic, de primer nivell, comptarà amb experts nacionals i internacionals i amb més de 550 comunicacions orals o en forma de pòsters en diversos espais en paral·lel dins el Palau de Congressos de la ciutat al Parc de la Devesa gironina.

Important presència de l’ICO al congrés

Els Serveis de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’ICO Girona, l’Hospitalet i Badalona participen molt activament del congrés. Des de la vessant organitzativa, el director de Sistemes d’Informació, Tecnologia i Física de l’ICO, Carles Muñoz, és el president del Congrés; el coordinador del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’ICO Girona, Diego Jurado, és el secretari del congrés i la cap del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’ICO l’Hospitalet, Cristina Picón, és vocal en qualitat de vicepresidenta de la Societat Espanyola de Física Mèdica.

Pel que fa a la contribució científica Francisco Pino, físic adjunt i Eva Zardoya, coordinadora de tècnics, ambdós de l'ICO-L'Hospitalet, són vocals dels comitès científics del congrés i del simposi de tècnics respectivament. La física adjunta de l'ICO-Girona Íngrid Romera, presentarà un dels vuit millors treballs del congrés, sobre el resultat d’un assaig fase II d’un nou dispositiu per irradiar la mama esquerra en inspiració profunda i Diego Jurado serà un dels ponents convidats al simposi internacional de noves tendències en gestió de qualitat i risc. A més, hi haurà professionals de l’ICO que moderaran diverses taules i presentaran un total de 16 comunicacions.

Per altra banda també hi haurà suport institucional de l’ICO en el congrés, amb la presència de la directora general, Candela Calle, a la taula inaugural i l'assistència del president de l'ICO, Josep Maria Vilà i de diversos membres del Comitè Directiu.