• Imprimeix

L’ICO rep 83.890 euros de la Fundació Oncolliga recollits en l’última edició de l’Oncotrail

Aquests diners han servit per a comprar 19 llits i 17 sofàs-llits que faran més confortable l’estada de pacients i acompanyants a les dependències de l’Institut Català d’Oncologia.

13/03/2017 12:03
Oncolliga Girona

L’ICO Girona i la Fundació Oncolliga Girona han celebrat avui, dimarts 14 de març, l’acte simbòlic de donació del nou material, per valor de 83.890 euros, que s’ha pogut adquirir amb els diners recollits en l’última edició de l’Oncotrail. L’acte s’ha realitzat a les dependències de l’ICO Girona, amb la presència de Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona; Lluïs Comet, tresorer de l’entitat i director de l’Oncotrail, i el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo.
Amb els diners recollits en l’última edició de la cursa solidària Oncotrail s’han adquirit 19 llits nous, totalment automàtics i articulats, i 17 sofàs que es converteixen en llits i que faran molt més còmode l’estada tant als pacients que estan ingressats com als seus acompanyants.
Un cop acabada la roda de premsa, els assistents a l’acte s’han traslladat fins a la planta d’hospitalització de l’ICO Girona, la vuitena de l’Hospital Josep Trueta, per veure els nous equipaments.

Oncotrail, una cursa solidària
L’Oncotrail és una cursa solidària per equips que se celebra des de l’any 2013 amb un recorregut de 100 quilometres i organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Aquesta cursa té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer.

Des de la primera edició l’any 2013, cada any amb els diners rebuts, l’ICO ha anat renovant part dels seus equipaments per tal de fer més confortable l’estada als pacients i acompanyants. Així doncs, durant aquests quatre anys s’han renovat butaques, mampares de separació entre pacients i llits a més de adquirir nou material per a facilitar l’assistència. Part dels diners recollits els anys 2014 i 2015 s’han destinat també a investigació, per mitjà de la Beca Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona. La beca, dotada 25.000 euros, s’ha destinat a finançar un projecte de recerca sobre el tractament de la leucèmia aguda presentat pel grup d’Hematologia de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).