• Imprimeix

L’ICO, referent europeu en tumors hereditaris i tumors rars de l'adult

L’Institut Català d’Oncologia ha estat designat com a centre de referència en tumors rars i en tumors hereditaris formant part de les Xarxes Europees de Referència.

10/03/2017 10:03
Comissió Europea

La Comissió Europea ha acreditat l’ICO com a un dels centres de referència en malalties rares o complexes: en tumors rars de l’adult (projecte EURACAN) i en tumors d’origen hereditari (projecte GENTURIS) aquest últim en el marc de la Xarxa Oncològica de Catalunya.

Les Xarxes Europees de Referència (en anglès ERN) són plataformes úniques i innovadores de cooperació internacional entre especialistes per al diagnòstic i el tractament de malalties rares o d’escassa prevalença i complexes. Són malalties que requereixen un tractament altament especialitzat i una concentració de coneixements i recursos.

S’han establert un total de 24 ERN temàtiques, que reuneixen més de 900 serveis sanitaris altament especialitzats, de 26 països diferents. Ahir es van donar a conèixer públicament els centres de referència europeus en una conferència duta a terme a Vilnius (Lituània).

Per més informació: http://ec.europa.eu/health/ern/toolkit_en