• Imprimeix

Homenatge en record a Xavi Castellsagué, investigador de l'ICO

La jornada va servir perquè familiars, amics i companys de professió recordessin a l’investigador en el primer aniversari de la seva mort.

14/06/2017 12:06
Xavi_Castellsague

La sala de la biblioteca del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer (PREC) es dirà, a partir d’ara, Sala Xavi Castellsagué en record de l’investigador. En un breu acte que va reunir familiars, membres de l’equip de direcció de l’ICO i companys/es de l’homenatjat, es va fer la descoberta de la placa en record a Xavi Castellsagué. La directora general de l’ICO, Candela Calle, va remarcar en el seu discurs la implicació que Castellsagué va tenir amb l’ICO durant els 24 anys que hi va treballar i va afegir: “Amb aquesta placa el tindrem sempre present entre nosaltres”.

Posteriorment, amb la Sala Pau Viladiu plena d’assistents, es va celebrar la jornada d’homenatge que va comptar amb les paraules de benvinguda a càrrec del president de l’ICO, Josep Ma Vilà, i amb la participació, com a ponents, de diversos professionals que havien compartir treball i amistat amb Castellsagué, com la professora emèrita de l’Institut Nacional del Càncer de Colòmbia, Nubia Muñoz; el cap de Secció del Grup de Prevenció i Implementació de la International Agency for Research on Cancer (IARC), Rolando Herrero, i el director científic i investigador de l’ISGLOBAL, Josep Ma. Antó.

L’acte va acabar amb un emotiu discurs per part del consultor sènior del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer (PREC), Xavier Bosch, que va fer una glossa a l’homenatjat i que va entregar a la seva vídua quatre volums amb tota l’obra científica publicada per en Xavi Castellsagué durant la seva trajectòria professional.